Glasswerk

Sablare Sticlă

Home  >>  Servicii  >>  Prelucrarea Sticlei  >>  Sablare Sticlă

Sablarea (mătuirea) sticlei se poate obține prin mai multe procedee, cel mai folosit proces fiind cel mecanic.

Sablarea mecanică a sticlei se obține prin bombardarea sticlei cu particule de nisip. Sablarea mecanică este folosită pentru sticle ornamentale, cu modele simple, florale sau geometrice. Gravarea sticlei prin sablare este o metodă de a produce diverse design-uri pe suprafața unui sticle, fie că este vorba de gravarea în adâncime, de realizarea unor imagini discrete, ori crearea de modele complicate. Se pot sabla uși, pereți interiori din sticlă, vitrine, ferestre, oglinzi, etc

Folosind un utilaj performant de sablat, cu sistem computerizat de comandă al capului de sablare, putem controla cu precizie cantitatea și presiunea cu care se pulverizează materialul abraziv folosite la sablare.

Alte tipuri de mătuire:

Un alt proces de obținere a sticlei sablate este aplicarea foliei autoadezive ce imită sablajul, acest proces conferindu-i sticlei rezistență la spargere, iar în cazul în care se sparge, folia menține sticla pe pozitie.

O altă metodă este sablarea chimică și constă în mătuirea sticlei cu ajutorul unor substanțe speciale acide, puternic corozive. Acest procedeu este realizat de producătorii de sticlă și este preferat pentru aspectul fin și omogen al mătuirii. De asemenea, acesta sticlă poate fi securizat si laminat.