Glasswerk

Lipire sticlă UV

Home  >>  Servicii  >>  Prelucrarea Sticlei  >>  Lipire sticlă UV

Adezivi profesionale de înaltă performanță

Pentru obținerea unor piese de mobilier și nu numai, Glasswerk Construct folosește tehnologia lipirii sticlei în câmp de raze UltraViolete. Utilizând această tehnologie pentru aplicații, sticlă – inox, sticlă – aluminiu, sticlă – sticlă etc. Grosimea sticlei este stabilită în funcție de aplicație, montaj, greutate susținută etc.

Lipirea în câmp de raze UV este invizibilă

Fixarea reperelor din sticlă prin tehnica lipirii cu raze UV este practic invizibilă. Sub efectul razelor ultraviolete, adezivii aplicați polimerizează într-o structură extrem de rezistentă și aderentă. Avantajul acestui tip de fixare a elementelor este complet transparenta a zonei lipite.

Adezivii pentru lipire sunt produse monocomponent, ce nu necesită amestecare sau măsurare cantitativa. Calitatea adezivilor folosiți pentru lipirea reperelor din sticlă elimină timpul de uscare și alți pași intermediari, generând o productivitate ridicată.

Procesul de lipire cu UV, fiind un proces de natura plastică, și nu elastică, nu permite demontarea elementelor fără spargerea geamului. Astfel lipirea cu raze UV conferă produselor obținute o rezistență extrem de mare.

Standardele pentru lipirea cu raze UV, sticla trebuie să aibă abateri de maxim 0.5mm/ ml. Dacă abaterile sunt mai mari, stratul de adezivi polimerizează într-o structură mult mai mare, ceea ce îi generează o culoare albă.

Procesul de lipire a sticlei în câmp de raze ultraviolete este o operațiune care implică precizie, îndemânare, experiența și, nu în ultimul rând, tehnologie avansată. Lipirea în sine nu este un proces complex dar, finisarea sticlei, pregătirea suprafețelor, calitatea adezivilor și măiestria celui ce face acest lucru, sunt esențiale în realizarea unor repere din sticlă rezistente și sigure.