Glasswerk

Laminare Sticlă

Home  >>  Servicii  >>  Prelucrarea Sticlei  >>  Laminare Sticlă

Sticla laminată este produsă din două sau mai multe foi de sticlă lipite în condiții speciale de temperatură și presiune printr-o folie elastică tip EVA. Produsul finit astfel obținut se numește sticlă laminată sau stratificată. Folia folosită poate fi transparentă, mată sau colorată. Avantajele laminării sticlei cu folie sunt: claritatea produsului finit și o bună rată de durabilitate în timp.

Rezistența și Siguranța sticlei stratificată

Duritatea, elasticitatea și aderența foliei de laminare pe sticlă, transformă sticla laminată într-o soluție excelentă ce combină siguranța si designul. Sticla laminată se folosește la executarea pardoselilor, copertinelor , treptelor și a balustradelor din sticlă, datorită proprietăților sale de siguranță:  în momentul spargerii fragmentele de sticlă rămân lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminând riscul de rănire al persoanelor.

Un alt aspect important în viața de zi cu zi îl reprezintă protecția împotriva vandalismului și efracției în spațiile publice și rezidențiale. În caz de impact sticla laminată vă oferă importante proprietăți din punct de vedere structural, sticla laminată reține bucățile de sticlă în cazul spargerii accidentale, protejând astfel integritatea persoanelor.

Structra sticlei laminate

În cazul pardoselilor și a treptelor de sticlă, se folosește sticla securizată și laminată, special dimensionat pentru greutatea pe care trebuie să o susțină. Poate fi compus din două sau mai multe foi de sticlă laminate împreună cu una sau mai multe folii de laminare astfel încât în cazul spargerii accidentale, fragmentele de sticlă să rămână împreună și să nu permită accidentarea persoanelor. Mai mult, geamurile pot fi securizate înainte de laminare în cazul în care se folosesc prinderi mecanice (găuri, decupaje), crescând astfel rezistența sticlei laminate finite.

Pe lângă proprietățile sale de rezistență si siguranță, sticla laminată este din ce în ce mai utilizat în proiectele arhitecturale. Astfel, pot fi laminate geamuri de diverse grosimi sau colorat in masă. Pot fi astfel executate uși, pereți din sticlă, balustrade, copertine, cabine de duș.