Glasswerk

Prelucrare Sticlă CNC

Home  >>  Servicii  >>  Prelucrarea Sticlei  >>  Prelucrare Sticlă CNC

Prelucrarea Sticlei cu Ajutorul Tehnologiei Digitale

Centrul de prelucrare a sticlei cu commandă numerică în coordonate Lovati Fratelli 830/30 realizează automat o gamă variată de operații, respectiv tăiere, prelucare cant, găurire, decupare, gravare. Este ideal pentru execuția sticlei destinate mobilierului și constructiilor (blaturi, trepte, balustrade, uși, etc.) cu forme diverse și decupaje complexe, care nu pot fi realizate manual sau finisate de către utilajele obișnuite. Calitatea finisării executate de către CNC este superioara conferind rezistență sporită în cazul securizării și prinderilor mecanice.

De asemenea, abaterile rezultate în urma procesului de prelucrare pe CNC sunt minime (maxim 0.02 mm), datorită programării automate a operațiilor pe baza fișierelor AutoCAD ce pot fi importate în calculatorul utilajului. Capetele de prelucrare se pot mișca după o traiectorie 3D, rezultată prin interpolarea celor 5 axe X, Y, Z, A si B. Software-ul performant ce lucrează cu fișiere de tip DXF. Dimensiunile maxime ale sticlei ce se poate prelucra, sunt de 3000 x 1650 x 50 mm. Dotate cu magazii de câte 20 de scule, dispuse chiar pe lateralul mesei de lucru.

Prelucrare părților interioare / exterioare

În cazul aplicațiilor speciale cum ar fi mobilierul de artă, este posibilă prelucrarea cu fazet a decupajului interior. Capacitățile utilajelor CNC de a interpola cele 5 axe și inclinarea capului la pâna la 30° fac posibilă execuția acestui tip de finisaj cu acuratețe maximă atât a unghiului decupajului interior cât și a mărimii fazetului.

Finisarea canturilor pentru lavoarele din sticlă

La finalul procesului de curbare a sticlei, canturile nu vor fi paralele cu solul. Pentru a alinia canturile la planeitatea blatului, cu ajutorul CNC putem ajusta unghiurile canturilor care se curbează. Această aplicație se referă în special la lavoarele de sticlă sau a produselor din sticlă curbă al căror cant se aliniază la blatul lângă care se montează. Mai mult, în cazul acestor aplicații, cantul poate fi înclinat spre interiorul lavoarului, astfel încât utilizarea si întreținerea să fie cât mai ușoară.