Glasswerk

Găurire Sticlă – Oglindă

Home  >>  Servicii  >>  Prelucrarea Sticlei  >>  Găurire Sticlă – Oglindă

După tăierea și șlefuirea sticlei dacă este nevoie se realizează găurirea sticlei

Găurile și decupajele în panourile de sticlă de obicei se face pentru balamale și mânere, la uşile din sticlă sau pentru prindere pe diverse suporturi de fixare.

Glasswerk Construct realizează găurirea pentru sticlă folosind utilaje coordonate prin comandă numerică astfel încât să obținem abateri cât mai mici. De obicei mașinile care sunt destinate la găurirea sticlei de diferite diametre utilizează foreze abrazive, având drept agent de răcire apa. Toate utilajele de găurire folosesc tehnologia Head-To-Head ( practic găurirea se face cu 2 foreze, dispuse cap-în-cap – una ce acționează de sub sticlă, iar cealaltă de deasupra sticlei ). La cere și după funcție găurile se zencuiesc, înlăturându-se astfel toate tensiunile ce apar în jurul găurii. Sunt diminuate considerabil prin această procedură riscurile de spargere a sticlei de-a lungul timpului.

  1. Gaură zencuit adânc se folosește în general pentru introducerea pieselor metalice de fixare în sticlă, astfel încât capacul piesei să fie la la fața sticlei.
  2. Gaură zencuit normal. Zencuirea reduce riscul de spargere a sticlei prin înlăturarea tensiunilor ce apar în jurul găurilor. În cazul sticlei securizate zencuirea găurilor este indicată.
  3. Gaură fără zencuire scade costul / gaură dar marele dezavantaj este că eliminarea acestei prelucrări crește riscul de spargere a sticlei cu peste 20%.

Maşina de găurit:

Schiatti Angelo FPD60 este o maşină verticală semiautomată, destinată execuţiei găurilor de diferite diametre în panourile de sticlă, utilizând foreze abrazive opozabile, având agent de răcire – apa. Grosimi de sticlă prelucrabile: 2 – 28 mm • Diametrul găurii: Ø3- Ø200 mm

Decuparea și prelucrarea panourilor de sticlă:

Maşina CNC – LOV 830/30 este un echipament tehnic de lucru de înaltă performanţă, destinat prelucrării tuturor tipurilor de sticlă, cu grosimea cuprinsă între 3 şi 50 mm şi dimensiuni maxime de 1600×3000 mm.